Той е заподозрян за смъртта на дете и възрастен мъжЗаподозреният

...
 Той е заподозрян за смъртта на дете и възрастен мъжЗаподозреният
Коментари Харесай

Заподозреният за двойно убийство Люпчо Палевски остава в ареста

 
Той е обвинен за гибелта на дете и възрастен мъж
Заподозреният за двойно ликвидиране македонски жител Люпчо Палевски остава за 40 дни в пандиза Беликсир в Турция. Информацията е на македонското министерство на правораздаването. В районен съд Македония той е обвинен за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска и за убийството преди този момент на 74-годишния Панче Жежовски от Велес.

 

Турската прокуратура е показала в писмо, изпратено до македонската правосъдна власт, че Палевски е арестуван за улеснение на изгонването му в Северна Македония.

Припомняме, Палевски избяга от Скопие към Белград, след което мина през България до Турция, преди да бъде арестуван при започване на декември. Палевски е прочут на обществеността като някогашен строителен бизнесмен и някогашен притежател на локален седмичник.

Той беше ръководител на градската организация на Социалдемократическата партия (СДСМ), напомня БГНЕС. След това  Палевски стана коренен проруски националист и основава политическо придвижване „ Трета “. Той провежда митинги пред българското посолство в Северна Македония и години наред популяризира антибългарска агитация в македонските медии, предава БГНЕС. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР